Wie ben ik

 

Mijn naam is Lena Stroombergen-van der Lans. Ik ben sinds 1995 werkzaam in het basisonderwijs.

In 2015 heb ik de Post-HBO opleiding rekencooördinator afgerond. Op de school waar ik werkzaam ben als intern begeleider, ben ik naast rekencooördinator ook onderwijskundig ICT' er en aandachtsfunctionaris.


De ervaring die ik heb opgebouwd ligt door de hele basisschool heen.

Ik heb ruim 25 jaar les gegeven. Voornamelijk in de bovenbouw (groep 5,6,7)

Vanaf april 2022 ben ik werkzaam als intern begeleider.


Voor de ondersteuning op verschillende gebieden (bijvoorbeeld rekenen, begrijpend lezen of spelling) maak ik zoveel mogelijk gebruik van de laatste remedial teaching materialen.

Ik maak gebruik van materialen en spellen volgens de laatste ontwikkelingen vanuit onder andere SLO.

Verder volg ik elk jaar masterclass bijenkomsten op rekengebied om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

 

Sinds de invoering van het passend onderwijs zie ik regelmatig kinderen, die ondanks de inzet van de leerkracht, net even dat beetje te kort komen in aandacht waardoor ze niet goed mee kunnen komen met de leerstof van de desbetreffende groep.

Daardoor ontstond bij mij het idee om naast mijn baan een eigen bedrijf in bijles te starten. Mijn bedrijf bestaat inmiddels ruim 4 jaar en ik heb al verschillende kinderen mogen begeleiden.

 

De expertise die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd zet ik in om kinderen, die wat meer moeite hebben om mee te komen in het onderwijs, net dat extra zetje te geven waardoor ze ook weer meer zelfvertrouwen krijgen en gaan geloven en zien dat ook zij het kunnen. 

Ik heb ook kinderen mogen begeleiden die wel goed mee kunnen komen op de basisschool maar dan 1 bepaald onderdeel niet beheersen (bijvoorbeeld werkwoorden) en dan net even een extra uitleg nodig hebben. Vaak zijn hier dan maar een paar lessen voor nodig.