Wie ben ik

 

Mijn naam is Lena Stroombergen-van der Lans. Ik ben sinds 1995 werkzaam in het basisonderwijs.

In 2015 heb ik de Post-HBO opleiding rekencooördinator afgerond.


De ervaring die ik heb opgebouwd ligt door de hele basisschool heen.

Van groep 1/2 tot aan groep 8. Ik heb ruim 20 jaar in de bovenbouw (groep 5, 6 en 7) les gegeven.

Afgelopen schooljaar ben ik fulltime aan het werk geweest in de groep 4 en 5 na ruim 10 jaar in groep 7 les te hebben gegeven.

Vanaf dit schooljaar (2020-2021) werk ik drie dagen in een groep 5.

Hierdoor krijg ik weer meer tijd om mijn passie, het individueel begeleiden van kinderen op te pakken.

 

Om kinderen op o.a. rekengebied goed te kunnen helpen maak ik eventueel gebruik van een diagnostische toets (Bareka) waarbij ik direct in kaart krijg op welk niveau ik moet starten met de ondersteuning van uw kind.  Ik maak gebruik van materialen en spellen volgens de laatste ontwikkelingen vanuit onder andere SLO.

 

Ook voor de ondersteuning op andere gebieden, bijvoorbeeld begrijpend lezen, spelling of cito vraagstelling maak ik zoveel mogelijk gebruik van de laatste remedial teaching materialen. 

Verder volg ik elk jaar masterclass bijenkomsten op rekengebied om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

 

Sinds de invoering van het passend onderwijs zie ik regelmatig kinderen, die ondanks de inzet van de leerkracht, net even dat beetje te kort komen in aandacht waardoor ze goed mee kunnen komen met de leerstof van de desbetreffende groep.

Daardoor ontstond bij mij het idee om naast mijn baan een eigen bedrijf in bijles te starten.

 

De expertise die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd wil ik inzetten om kinderen, die wat meer moeite hebben om mee te komen in het onderwijs, net dat extra zetje te geven waardoor ze ook weer meer zelfvertrouwen krijgen en gaan geloven en zien dat ook zij het kunnen.